Meny

Kontakt oss i dag!


Hva står i bildet?

bunn

Tannkjøttplager

Det er ikke bare tennene som må vedlikeholdes, og rengjøres godt. Også tannkjøttet krever god hygiene, og manglende tann rengjøring kan føre til tannkjøttbetennelse, kalt gingivitt på fagspråket. Den vanligste årsaken til betennelser i tannkjøttet er at man ikke har rengjort tennene godt nok, lengst nede ved rota - slik at urenheter og tannstein har fått utvikle seg til et oppholdssted for bakterier. 

Dersom tannkjøttbetennelsen får utvikle seg, og ikke blir behandlet, kan det føre til periodontitt, en mer alvorlig tannkjøttbetennelse som er vanskeligere å behandle. Periodontitt kan føre til at tennene løsner, ved at tannfestet brytes ned. Heldigvis tar det lang tid å utvikle Periodontitt, og det er både mulig å forebygge og behandle. Dette forutsetter imidlertid at man oppsøker tannlegen for kontroll slik at det kan oppdages tidlig. Hvis du opplever sårt og blødende tannkjøtt anbefaler vi at du kommer inn til kontroll så fort som mulig. 

Hos Tannklinikken i Dreggen har vi god erfaring med å både forebygge, og behandle tannkjøttplager. Tannlegene i Dreggen bruker kunnskapen  til å veilede deg best mulig slik at du vet hvordan du kan forebygge betennelser i tannkjøttet ditt. Dersom betennelse i tannkjøttet skulle oppstå, bruker vi vår tannlege og tannpleier ekspertise til å vurdere riktig behandling, og sørger for at du får behandlet tannkjøttet så fort som mulig. 

Det finnes i dag gode refusjonsordninger fra trygdekontoret for de som har fått periodontitt.

Ta kontakt med Tannklinikken i Dreggen idag for å bestille time til kontroll, eller dersom du har spørsmål om tannkjøttplager. Kontakt oss!

bunn
Webdesign & publiseringsløsning levert av NSN AS ©