Meny

Kontakt oss i dag!


Hva står i bildet?

bunn

Erstatning av tenner

Krone 

Noen ganger opplever pasienter at tennene har blitt så skadet at en vanlig fylling, som vi normalt bruker ved hull i tennene, ikke er nok. Da må vi erstatte hele tenner, tannrekker eller deler av tennene med kroner, bro, fasetter eller implantater.

En krone er, som navnet tilsier,  en liten tannkrone som vi setter på tannen. Vi sliper først litt på tannen og tar avtrykk  slik at våre flinke tannteknikere kan lage en krone som er mest mulig lik i farge og form som dine egne tenner. Dette tar ca. en ukes tid. Deretter fester vi den godt over  tannen med tannsement . Prismessig er det dyrere med en krone enn en stor fylling, men holdbarheten er overlegen og vi anbefaler naturligvis det som er best for deg og dine tenner. 

 

Bro

Broer og implantater brukes dersom tannen mangler, eller er så skadet at den må trekkes. Broen, som en hvilken som helst bro, må festes i noe - og da sliper vi til nabotennene slik at den kan festes der. Det sliter naturligvis noe på nabotennene, så dersom disse er i veldig god stand anbefaler vi heller å bruke implantater. Implantater har vi god erfaring med, tannlegene i Dreggen har drevet med det helt siden 1988. Behandling tar lenger tid enn ved å bygge en tannbro som festes i andre tenner, fordi den er mer omfattende, men den gir også gode resultater. Et implantat er en liten skrue av titan som fungerer som en tannrot, og festes i kjevebeinet. På skruen fester vi så porselenstenner som skal ligne mest mulig på dine egne tenner. 

 

Fasetter

Fasetter brukes hovesaklig på fortennene dersom disse misfargede slik at de ikke kan blekes, eller ved skader grunnet syreangrep i emaljen. Fasetter er som små skall som vi fester på tenenne, og det krever veldig lite sliping i forkant. 

Dersom du har spørsmål om erstatning av tenner, eller vil bestille time anbefaler vi at du tar kontakt med oss idag! Kontakt oss!

bunn
Webdesign & publiseringsløsning levert av NSN AS ©